15-10-03

Weetje van de dag : de toekomst

"If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face, forever."
-- George Orwell, 1984

Als ik de reclamefilmpjes van BigBrother door mijn strot geramd krijg, weet ik dus nu ook wat Orwell in zijn tijd daarmee bedoelde. 

09:50 Gepost door The One And Only BigBrother Basher | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

TV Momenteel heb ik op méér dan een maand tijd juist geteld 1 (zegge en schrijve één) uur televisie gekeken, nl. het wereldkampioenschap in Canada, laatste kilometers.

Maar ik herinner me dat die reclamespotjes zo dikwijls kwamen en zo storend waren dat ik toen dacht om eens in mijn pen te kruipen en die heren mijn gedacht eens te zeggen.

Maar ik bedacht dat er betere plaatsen waren om te "kruipen" zoals in een spannend boek, in de armen van iemand speciaal, in bed (liefst MET dat spannend boek of MET die iemand speciaal).

Verder nog : enkele van mijn vrienden zijn mijn vrienden niet meer omdat ze op ons wekelijks uitgangsavondje "enkel" daarover konden spreken.

Gepost door: ms | 15-10-03

Weer iets wat we BB kunnnen aanwrijven. Big Brother zorgt er dus voor dat de scheidingslijn tussen het ordinaire plebs en de standen daarboven nog breder wordt. En daarna vreemd opkijken als er zo'n figuur een school binnenstormt en 20 kinderen doodknalt.

Gepost door: Rik | 15-10-03

Boot "A boot stamping on a face" doet me denken aan de cruciale scene uit "American History X" (even kort voor wie de film niet gezien heeft: "haal hem vanavond in de videotheek", zo nu zijn jullie ook weer up-to-date). Ik bespeur toch een licht pessimistische ondertoon in deze stellingname. En te bedenken dat de schrijver op dat moment nog niet kon vermoeden dat het broeikaseffect en de shoplijn de wereld nog zouden gaan bedreigen. Vroeger was alles beter/ Ik ben te laat geboren.

Gepost door: pipo en nog iemand | 24-10-03

De commentaren zijn gesloten.